Storytelling

‘Lang, lang geleden, toen de wereld nog vol wonderen was...’ 

Herinner je je die magische dagen uit je kindertijd? De dagen dat je vol verwondering luisterde naar sprookjes voor het slapengaan? Of die ene keer dat je zo opging in een meeslepend avontuur uit een boek dat je de wereld om je heen even vergat? 

Stel je nu voor dat deze magie gebruikt kan worden om jouw leerervaring te transformeren. Want waarom spreken die sprookjes en avonturen ons zo aan? Het antwoord is simpel: ze spelen in op onze verbeelding! Dat is de kracht van storytelling. Dat maakt de inhoud niet alleen duidelijk, maar ook nog eens leuk! 

Wat is storytelling?

Storytelling gaat verder dan simpelweg feitelijke informatie overbrengen. In plaats daarvan creëert storytelling een emotionele connectie tussen de hoofdpersoon en de ontvanger (jij!). Het gaat om het delen van verhalen die betekenisvolle lessen bevatten, waarbij je emoties en verbeelding geprikkeld worden. Denk even aan de allereerste zin: Waar moest jij als eerst aan denken? 

Wat zijn de 6 voordelen van  storytelling? 

1 Betoverende betrokkenheid

Net zoals je vroeger volledig opging in verhalen, neemt storytelling je mee op een betoverende reis door het leerproces. Het houdt je nieuwsgierig en zet je aan het denken. Wat gaat er hierna gebeuren...? Wat zou ik zelf in deze situatie doen?

2 Levenslange herinneringen

Net zoals je die verhalen van vroeger nooit vergeet, maken verhalen een blijvende indruk en blijft kennis die je via storytelling leert bij je. 

3 Verbinding met de echte wereld

Verhalen laten je zien hoe datgene wat je leert relevant is in je dagelijkse leven en werk. Het creëert een brug tussen de lessen en je realiteit.

4 Motivatie

Boeiende verhalen zorgen voor een sprankje motivatie. Leren is niet langer een taak, maar een avontuur! 

5 De magie 

Storytelling heeft de kracht om abstracte concepten tastbaar en levendig te maken. De boodschap is niet alleen kristalhelder, maar zet je ook aan tot denken.

6 Breed toepasbaar

Storytelling hoort thuis in allerlei leeromgevingen. De mogelijkheden zijn oneindig! Denk maar eens aan die complexe situatie die je niet na kunt bootsen in de echte wereld. Storytelling brengt deze situatie tot leven!

Hoe kun jij storytelling inzetten voor jouw leeroplossing?

Dit is waar wij samen met jou op zoek gaan naar een spannend verhaal dat perfect aansluit bij jouw leerbehoeften. Er zijn enkele belangrijke aspecten die we helder moeten krijgen om het verhaal tot leven te brengen: 

Het doel

Wat wil je bereiken met dit leeravontuur? Wil je informeren, inspireren, motiveren of problemen oplossen?

Personages en plot

Elk goed verhaal heeft intrigerende personages en een boeiend plot. Het plot geeft niet alleen richting aan het verhaal, maar ook aan jouw leerervaring! 

De spanning

Welke uitdagingen, problemen of moeilijke vraagstukken gaan de personages én jij overkomen? 

Emoties

Welke emoties moeten in het verhaal worden opgeroepen? 

De leerdoelen integreren

Een belangrijk doel van elk leermiddel is kennisoverdracht. Daarom zorgen wij ervoor dat jouw leerdoelen naadloos aansluiten op de verhaallijn die je wilt overbrengen. 

Interactie

Wij roepen de hulp in van multimedia, kennisvragen en andere interactieve elementen om jou actief te betrekken bij het avontuur. Zo creëren wij een echte leerervaring! 

Reflectie en toepassing

Na het verhaal stopt de spanning niet. Wij moedigen je aan om na te denken over wat je hebt geleerd en hoe je deze kennis kunt toepassen in het echte (werk)leven. Met passende opdrachten helpen wij jou oefenen en til je jouw kennis en skills nog een hoger level.

Storytelling: De sleutel tot boeiend en effectief leren

Ben je nieuwsgierig naar de wondere wereld van storytelling en wil je ontdekken of het aansluit bij jouw leeroplossing? Wil je bijvoorbeeld weten hoe wij een lastige praktijkcasus, belangrijke vaardigheden of ingewikkelde vraagstukken omtoveren tot een spannend en logisch verhaal? Ga met ons in gesprek! Storytelling kan de sleutel zijn om informatie om te zetten in transformatie.  

Een beeld krijgen van de impact van storytelling? 

Cookies
Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden.