Kompas Veiligheidsgroep

Totale leerervaring

Introductie

Wij maken er geen geheim van. De L&D Fabriek is ontstaan vanuit het L&D team bij Kompas. De bundeling van Learning & Development en Multimedia Design bleek krachtig. Benieuwd naar dit succesverhaal?

Kompas is een belangrijke speler in de wereld van veiligheidsopleidingen. Ze verzorgen BHV cursussen met blended learning. De cursisten volgen een e-learning en passen kennis toe in de praktijk. Een groot voordeel voor bedrijven is dat de herhalers alleen de praktijk hoeven te volgen, terwijl de basiscursisten beginnen met e-learning. Op die manier kunnen collega’s samen het praktijkgedeelte volgen, ondanks dat ze niet hetzelfde niveau hebben.

Maar wij vinden BHV meer dan een jaarlijkse verplichting. Wij denken mee over het cursusaanbod en leren in de breedste zin.

Leerbehoefte

Kompas wil een vernieuwende veiligheidsopleider zijn en blijven. Vastbesloten om altijd voorop te lopen en het cursusaanbod te vernieuwen, om zo perfect aan te sluiten bij de veranderende wensen van klanten en cursisten.

Kompas heeft een aantal pijlers, waarin wij ondersteunen.
Flexibiliteit: cursussen die op een locatie gevolgd kunnen worden of online cursussen.
Persoonlijk: met persoonlijke leerervaringen sluiten wij aan bij de individuele leerbehoefte van cursisten.
Maatwerk: cursussen gericht op de specifieke bedrijfssituatie van een klant met praktische opdrachten en oefeningen, zodat klanten de geleerde kennis en vaardigheden kunnen toepassen in hun werk.
Actueel: het cursusaanbod van Kompas Veiligheidsgroep wordt jaarlijks vernieuwd om te voldoen aan de veranderende richtlijnen, nieuwste ontwikkelingen en technologieën in de branche.    

Leerproduct

Als het gaat om leren en ontwikkelen, doen wij het allemaal in samenwerking. Van het onderhoud en beheer van het Learning Management System (LMS) tot het ontwerpen en ontwikkelen van leuk en interactief praktijk- en cursusmateriaal. Heeft een klant echt iets unieks nodig? Dan ontwikkelen wij samen de perfecte maatwerk cursus.

Kompas is niet van de saaie verplichtingen. Leren is juist leuk en inspirerend! Je kunt het hele jaar bezig zijn met veiligheid.

De MemoTrainer zit nu in het standaardpakket voor de cursisten van Kompas. Dit levert veel voordelen op. Cursisten komen vaker terug in de leeromgeving en zijn bewust bezig met veiligheid. Ook krijgen ze na drie maanden een follow up. Weet je nog hoe je iemand in de stabiele zijligging legt? Of hoe je iemand draait van de buik naar de rug? Juist dat soort herhalingen zorgen ervoor dat kennis blijft en niet gedurende het jaar wegzakt.

Multimedia in leren

Weg met saaie PowerPoint presentaties! Wij zijn ervan overtuigd dat leeroplossingen niet alleen goed doordacht moeten zijn, maar ook visueel aantrekkelijk. Want een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Met visuals maken wij de BHV cursus inclusief en toegankelijk voor iedereen!

Interactieve video

Leren handelen in een levensbedreigende situatie. Dat kan met deze interactieve video waarin je verschillende keuzes maakt om het slachtoffer te helpen. Je leert hoe je levensreddend handelt en krijgt direct feedback op je beslissingen. Zo weet jij wat je moet doen. Kun jij al reanimeren? 

Cookies
Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden.